Mijn haar is voor mij altijd het belangrijkste geweest aan mijn uiterlijk. Hoe fit ik me ook voelde, hoe goed mijn make-up ook zat, hoe leuk mijn outfit ook was – als mijn haar niet goed zat, dan was niks goed. En uiteindelijk is het ook best een groot onderdeel van je uiterlijk. De kleur van je haar, het kapsel, de lengte en hoe het beweegt is toch iets wat we associëren met bepaalde types mensen, bepaalde karaktereigenschappen. Dus als je het gevoel hebt dat je haar niet klopt met je gevoel, is het logisch dat je dan slechter over jezelf voelt. Daarbij is haar vaak een spiegel van je gezondheid. Iemand die slecht eet, weinig sport, of mentaal niet lekker in z'n vel zit, zal vaak ook wat slapper en futlozer haar hebben. Logisch natuurlijk, maar daarom associëren we futloos haar dus al snel met iemand die er verder ook niet geweldig uit ziet. Als je je super goed voelt maar je haar wil maar niet goed zitten, is het dus logisch dat dit invloed heeft op je hele uiterlijk! Het is daarom des te belangrijker dat je je haren goed verzorgt. Hier wat tips op een rijtje over hoe je dat het beste kunt doen!

Tip 1: was het niet te vaak

Als je haar snel vet wordt en daardoor wat slapjes langs je gezicht hangt of er al snel vies uitziet ook al heb je het de dag daarvoor gewassen, heb je waarschijnlijk al snel de neiging om het elke dag te gaan wassen. Logisch, want het ziet eruit alsof het gewassen moet worden! Maar wist je dat dit eigenlijk vaak juist andersom werkt? De zeep in shampoo droogt de hoofdhuid uit, waardoor het extreem veel talg aan gaat maken en waardoor je haar vet wordt. Door het daarna snel wéér te wassen houd je dit dus eigenlijk alleen maar in stand. Als je een keer een paar dagen nergens heen hoeft of er niet super verzorgd uit hoeft te zien, laat het dan gewoon even vet zijn en wacht wat langer met het wassen. Aan het begin zal het namelijk nog wél een stuk vetter worden als je het minder vaak wast, maar uiteindelijk zul je zien dat het juist veel better en frisser wordt!

Tip 2: verzorg het goed!

Naast je shampoo-gewoontes is ook de verdere verzorging van je haar heel belangrijk. Atijd conditioner gebruiken, bijvoorbeeld, en het nooit te hard borstelen als het nog nat is, omdat je haar dan makkelijker afbreekt. Probeer ook niet te hard met je handdoek te wrijven als je het afdroogt, maar gebruik liever een katoenen doek! De wrijving kan je haar erg pluizig en klitterig maken, en dat wil je natuurlijk niet. Gebruik ook naast conditioner eens in de zoveel tijd een haarmasker, zodat je haar écht goed gezond blijft. 

Het is wel belangrijk dat de conditioner en maskers die je gebruikt van goede kwaliteit zijn. De meeste producten van de drogist die zeggen je haar te verzorgen zullen het eigenlijk alleen maar strippen van natuurlijke olieën. Kies producten van een beter merk zoals bijvoorbeeld Redken, die je haar gezond houden én goed verzorgen.