be-slank

Heb je geen tijd of geen zin om te sporten? Maar wil je wel afvallen? Dan bestaat er speciaal voor jou een eiwitdieet! Een eiwitdieet is, niet heel verrassend,  een dieet op basis van voornamelijk eiwitten. Als je dit dieet volgt laat je koolhydraten liggen en richt je je op eiwitten. Gelukkig zijn eiwitten niet alleen te vinden in eieren, maar ook in vis en vlees en daarnaast in zuivel, boontjes, et cetera. Je hebt ook vast wel eens gehoord van de naam proteïne, wat een andere benaming is voor eiwitten.

Voordelen van dit dieet

Allereerst is het goed om te weten dat een eiwitdieet ervoor zorgt dat het aantal calorieën dat je binnenkrijgt een stuk minder wordt. Vaak is de boosdoener van overgewicht het teveel innemen van calorieën. Het minderen in calorieën is dus al een hele goede start. Ook al krijg je minder calorieën binnen, krijg je bij dit dieet wel gewoon nog alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Daarnaast zorgen eiwitten er ook voor dat je minder snel een hongergevoel krijgt, dus voorkom je dat je tussendoor veel gaat snacken. Meestal krijg je door een hongergevoel een teveel aan koolhydraten binnen, en dat is wat we juist niet willen tijdens dit dieet. Proteïne breken heel langzaak af, dus vandaag dat je langer vol zit.  Hierdoor val je dus snel af, zonder ook maar de sportschool binnen te lopen! Dit dieet zorgt er ook voor dat je meer energie verbrandt. Je behoudt daarnaast ook gewoon je spiermassa, dus alleen het vet wordt aangepakt. Bezoek be-slank om meer voordelen van het eiwitdieet te leren.

Is dit dieet ook geschikt voor vegetariërs?

Het enige nadeel van dit eiwitdieet is het feit dat het niet een ideaal dieet is voor vegetariërs en veganisten. Heel veel eiwitten zijn te vinden in dierlijk voedsel, dus als vegetariër wordt dit dieet dus een stukje lastiger. Natuurlijk bestaan er wel alternatieven, maar deze bevatten minder eiwitten dan dierlijk voedsel. Voor veganisten is het daardoor nog lastiger, omdat er ook eiwitten zitten in zuivel. Tip: Be-Slank heeft tegenwoordig ook maaltijdshakes die 100% passen binnen een vegan dieet.

Fabels of feiten?

Bij veel diëten wordt er aangeraden om een maaltijd te vervangen met een reep of een shake. Vaak haken mensen af, omdat zij deze producten prijzig vinden. Dit komt doordat het vergeleken wordt met een chocoladereep, en dan is het inderdaad prijzig. Maar men vergeet dat een chocoladereep een tussendoortje is, en een reep of een shake is een hele maaltijd. Het moet dus vergeleken worden met de prijs van een maaltijd, en dan valt de prijs reuze mee. Soms is het zelfs zo dat je een stuk goedkoper uit bent.