glucosamine

De winter loopt langzaamaan op zijn einde. Goed, het is nog februari en het wordt pas officieel lente op eenentwintig maart. Maar het weer is ernaar, dus de gedachten ook. Met de ingang van het warmere weer trekken we al snel de korte broeken uit de kast. En misschien moet je er juist helemaal niet aan denken of heb je het gewoon niet nodig, maar velen zullen dit weer ook als een teken zien om te gaan werken aan hun ‘summer body’. We duiken massaal de sportschool in om aan de slag te gaan met gewichten en machines.  Als de zomer dan eindelijk daar is, voelen we ons mooi en gezond in onze bikini’s en staan we zelfverzekerder op foto’s. Het is belangrijk om het leuk te houden en niet te snel te gaan tijdens het trainen. Houd je lichaam dus goed in de gaten en vul waar nodig aan met extra vitaminen, eiwitten en voedingssupplementen zoals glucosamine.

Sporten is leuk

Een hoop mensen zullen het niet met me eens zijn als ik zeg dat sporten leuk is. Velen slepen zichzelf met tegenzin eens in de week naar de sportschool om daar vooral naar hun telefoon te kijken. Maar ik meen het: sporten is leuk! Denk maar eens terug aan jouw kindertijd. Een hoop mensen hebben in vriendenboekjes geschreven dat gym hun lievelingsvak was. Maar zoals met alles zijn er zoveel mensen met zoveel wensen. De één vindt dat leuk en de ander dit. Fitness is enorm populair, omdat het zo divers is. Helaas volgen een hoop mensen altijd dezelfde routine. Daarom bieden veel sportscholen groepslessen. Dat kan soms intimiderend zijn, maar als je eenmaal bezig bent is het vaak heel erg leuk! Je bent samen en de lessen zijn afwisselend, dat motiveert.

Je kan een slecht dieet niet wegsporten

Een bekend gezegde luidt: “You can’t outwork a bad diet.” Hoeveel je ook sport, dat laatste beetje vet zal altijd blijven als je jezelf volstopt met allerlei lekkers maar slechts. Gelukkig is er ook een hoop wat lekker én goed is. Fruit en noten zijn bijvoorbeeld gezonde snacks die vol goede voedingsstoffen zitten. Maar ik snap best dat je na een goede sportsessie jezelf weleens wilt belonen. Dat hoeft echter niet altijd door middel van een zak chips. Het kan ook door het bereiden van een goede, stevige lunch. Work-out? Check! Zelfbereide maaltijd? Check? Voldaan gevoel? Check! Je kan je maaltijden ook aanvullen met verschillende voedingssupplementen als je het idee hebt dat je dit nodig hebt, bijvoorbeeld als je zwaar traint. Dit kan met extra vitamines en eiwitten zoals glucosamine.

Glucosamine is een lichaamseigen stof die onder andere zorgt voor de vorming van gewrichtsvloeistof. Dit vloeistof is belangrijk omdat het harde stoten tussen de botten opvangt. Daarnaast vormt glucosamine de basis van kraakbeen. De natuurlijke aanmaak van glucosamine wordt minder naarmate je ouder wordt, maar je lichaam kan in sommige gevallen ook extra glucosamine gebruiken wanneer je intensief sport.